پیشینه تاریخی شهر آبیک
موقعیت شهرستان آبیک
شهرستان آبیک در حوزه مرکزی ایران بین ۳۶ درجه و ۱۸ درجه عرض شمالی ، ۵۰ درجه و ۴۱ درجه طول شرقی خط استوا قرار دارد.این شهرستان از سمت شمال به طالقان و از سمت غرب به شهرستان ساوجبلاغ و از سمت جنوب به بوئین زهرا و نظر آباد از سمت شرق به شهر قزوین محدود می باشد بر اساس آخرین وضعیت تقسیمات کشوری در سال ۸۰ از بخش به شهرستان تبدیل و دارای ۲ بخش مرکزی و بشاریات و ۲شهر آبیک و خاکعلی و ۵ دهستان بشاریات شرقی – بشاریات غربی- زیاران- کوهپایه غربی و کوهپایه شرقی و ۱۶۲ آبادی است و طبق آمار جمعیت شهرستان ۹۶۲۳۰ نفر جهت ۱۵۳۴ متر مربع مساحت می باشد .
تاریخ پیدایش آبیک
حفاریهای انجام گرفته توسط باستان شناسان در تپه های زاغه در غرب شهرستان نشان دهنده قدمتی در حدود ۷۵۰۰ سال است . درباره وجه تسمیه آبیک در قدیم به علت آب خوبی که در این منطقه وجود داشته و آب آن زبانزد مردم بوده به آب یک (آبیک) مشهور شده است .
قابلیتهای فرهنگی و اقتصادی
شهرستان آبیک به دلیل برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب وجود اراضی حاصلخیز قابل کشت و نیز برخورداری از منابع آبی از جمله قطبهای کشاورزی استان میباشد و در فعالیتهای صنعتی و معدنی نیز این این شهرستان از توانایی های خوبی برخوردار بوده و مردان و زنان آن تلاش بسزایی درچرخه تولید اقتصادی داشته اند.
وجود سه راه ارتباطی – اتوبان قزوین کرج – جاده قدیم کرج قزوین و راه آهن این شهرستان را به استان تهران متصل نموده و با توجه به آب و هوای مناسب، تولید گوشت سفید و قرمز و مراکز پرورش دام و طیور ، اقتصاد شهر را در سطح استان و کشور پویا نموده ، نیروگاه حرارتی ۲۰۰۰ مگاواتی شهید رجایی نیز در جوار این شهرستان از سمت غرب و کارخانه سیمان آبیک از سمت شرق قرار داشته و در ساخت صنایع دستی روستاها فعالیت خوبی را دارا می باشند .