آلودگی هوای شهر آبیک از مهمترین چالشهای زیست محیطی منطقه است

مهران شنتیائی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن اشاره به موقعیت جغرافیایی استان و بارگزاری بیش از توان اکولوژیکی واحدهای صنعتی، معدنی، کشاورزی و حتی خانگی در آن، اظهار داشت: مهمترین چالش زیست محیطی منطقه تولید پسماندهای شهری، صنعتی، پزشکی، کشاورزی، آلودگی منابع ارزشمند آب و خاک استان ناشی از استقرار بی‌رویه واحدهای تصفیه دوم روغن در گذشته، فاضلاب‌های شهری و صنعتی، روستایی، آلودگی هوای شهر آبیک و فرونشست زمین در دشت قزوین در پی افت سطح آب‌های زیرزمینی می‌باشد.

وی با اشاره به تدابیر اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین برای برون رفت از این چالش‌ها، افزود: برای برطرف شدن موارد یاد شده و مشکلات زیست محیطی، این اداره کل تدابیری را اتخاذ کرده که شامل تدوین و اجرای برنامه‌های جامع و تفضیلی پسماند شهرهای استان، اجرای برنامه کاهش تولید پسماند، افزایش میزان بازیافت و تفکیک پسماند و همچنین اجرای طرح‌های تولید کمپوست از زباله آلی است.

به گفته این مسوول محیط زیست، از دیگر تدابیر در نظر گرفته شده از سوی این اداره کل می‌توان به جلوگیری از بارگزاری جدید واحدهای تصفیه دوم روغن، تغییر فرآیند واحدهای تصفیه دوم روغن موجود به روش غیر اسیدی، راه ‌راه اندازی واحدهای تصفیه لجن اسیدی و پسماند خاک رنگ‌بر اشاره کرد.

شنتیائی، کنترل آلودگی منابع آب و خاک را یکی دیگر از راهکارهای مقابله با مشکلات زیست محیطی در استان برشمرد و افزود: به نظر می‌رسد با رعایت و توجه به موضوعات مطرح شده می‌توان بسیاری از چالش‌های زیست محیطی استان قزوین را برطرف کرد..

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین تاکید کرد: حفاظت از محیط زیست نیازمند مساعدت و همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی و ذیربط است و در این زمینه باید هر یک از دستگاه‌ها بتوانند وظایف خود را نیز به محو مطلوبی انجام دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *