هزارجلفا
هزارجلفا روستایی در بخش بشاریات شهرستان آبیک استان قزوین. روستایی با دسترسی محلی از اتوبان قزوین و جاده آبیک به قزوین تقاطع روستای کوندج. همجوار روستاهای ابراهیم آباد و عبدل آباد و نزدیکی شهر خاکعلی.
نام
لغتنامه دهخدا: هزارجلفا. [ هََ ج ُ ] (اِخ ) دهی است از دهستان بشاریات از بخش آبیک شهرستان قزوین دارای 118 تن سکنه . آب آن از قنات و محصولش غله ، چغندرقند، زردآلو، بادام ، انگور و صیفی است . قلعه ٔ قدیمی خرابهای دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 1).
تاریخچه
با مطالعه باستان شناسی تپه از از تپههای روستای هزارجلفا توسط تیم باستانشناسی دانشگاه تهران و با همکاری میراث فرهنگی استان قزوین، قدمت بدست آمده از یک تپه با توجه به آثار مکشوفه به هفت هزار و پانصد سال پیش باز میگردد.
این روستا دارای چندین منطقه و تپه باستانی شناخته شده و پنهان است که در حین شخمزدن مزارع کشف میشوند اما چندان جدی گرفته نمیشود. چندین محل مکشوفه تصادفی به خاطر حفر و احداث استخر پرورش ماهی در سالهای پیش از انقلاب در ضلع غربی روستا و تپههای دیگر روستا که کنار هر کدام از این اماکن تکیههای شکسته سفال ظریف و لعابی متعلق به دورههای مختلف پس از اسلام و دهانههای بزرگ خمره شکسته ، همچنین سفال و آثار فلزی برنز پیش از اسلام که در هنگام زراعت از زمین خارج میشود ، همه بیانگر قدمت باستانی این روستا است.
موقعیت جغرافیایی
روستای هزار جلفا طبق آخرین تقسیمات سیاسی- اداری کشور (1382) در دهستان بشاریات غربی از بخش بشاریات و شهرستان آبیک، در استان قزوین واقع گردیده است که از سمت شمال با شرکت کشت و صنعت هزارجلفاواز جهت جنوب به اراضی روستای ابراهیم آباد، اسلام آباد و عبدل آباد و از جهت شرق به اراضی خاکعلی و از غرب به مرغداری ایران و آلمان محدود میشود. این روستا در طول جغرافیایی 50 درجه و تا 50 درجه و 15 دقیقه طول شرقی از نصف النهار مبدأ و 36 درجه تا 36 درجه و 15 دقیقه عرض شمالی از خط استوا قرار گرفته. متوسط ارتفاع از سطح دریاهای آزاد حدود 1360 متر میباشد.
جمعیت
این روستا دارای ۱۸۴ خانوار و ۸۳۳ نفر ساکن میباشد که بعضی از آنها در شهر محمدیه و قزوین خانه دومی دارند.
مردم
مردم این روستا از طایفه ، قبایل و مردم نقاط دیگر ایران که به این منطقه کوچ کردهاند تشکیل شدهاست. اهالی خمسه زنجان (خمسلی)، شاهسونهای بغدادی و اینانلو (شَهسَوَن)، اهالی کوهپایه قزوین (داغلی)، همدانیها (همدانلی)، تات و دیگر اقوام که در دوره رونق این روستا جهت کار و زراعت به آنجا مهاجرت کردهاند. هیچ یک از مردم این روستا در خاطره جمعی اجدادشان خبری از قدمت باستانی آنجا نیست و تنها با آثار بدست آمده میتوان قدمت آن را محاسبه کرد.
جهت اصلاح، بروزرسانی و بهبود مطالب سایت “آبیک شهر من” لطفا مطالب خود را از طریق تلگرام به آیدی ab1shahreman@ ارسال کنید.